Outlander #netflix

Outlander #netflix

In ons huis wordt er redelijk fanatiek gebruik gemaakt van Netflix. Misschien dat ik ooit eens een lijst ga maken met alle series en films die ik heb gekeken :-). Over het algemeen gaat mijn voorkeur uit naar vooral spannende series zoals Homeland, Broadchurch etc dus eerlijk gezegd, klikte ik alleen maar op onderstaande trailer uit verveling omdat ik even niets te volgen had. Maar ik werd gegrepen door de combinatie van muziek, tekst en de beelden, klikte aflevering 1 aan en kan niet anders concluderen dat dit absoluut een binge-waardige serie is. 

Het is net na de 2e wereldoorlog als de Britse Claire met haar man Frank op vakantie is in de Schotse Hooglanden. Een soort 2e huwelijksreis nadat ze tijdens de oorlogjaren noodgedwongen gescheiden hebben geleefd. Claire werkte als verpleegster aan het front terwijl Frank een strategische functie had binnen het Britse leger.

Samen maken ze uitstapjes op zoek naar informatie over Frank’s familiegeschiedenis die zich zo’n 200 jaar geleden vooral in het ruige Schotland afspeelde. Op enig moment is Claire alleen op bezoek bij een mythische plek en gebeurd er het een en ander waarna Claire wakker wordt in het jaar 1743….

Dit is het begin van het verhaal en ik kan er verder weinig over delen omdat ik dan teveel spoilers weg geef ! Het is iig een fascinerende serie met zeker wel een dosis romantiek maar ook met het harde leven in die tijd.  Het is de tijd dat Schotland wordt overheerst door de (elitaire) Britten die de Schotse bevolking voornamelijk als beesten en uitschot zien. Die dat uiteraard op hun beurt niet pikken. Het nodige geweld en bloedvergieten wordt dan ook niet geschuwd dus het is absoluut geen zoetsappige serie.

Maar wel een fascinerende serie door het historische aspect, het ruige landschap, de verhaallijn en zeker ook de nodige humor. Bedenk maar hoe een (ook voor het jaar 1945) redelijk geëmancipeerde vrouw als Claire ineens twee eeuwen terug in de tijd terecht komt waar over vrouwen, liefde en seks en nog heel anders werd gedacht :-).

Seizoen 1 draait vooral om het verhaal van Claire die terug in de tijd belandt en probeert terug te keren naar 1945. Je zou denken dat daarna het verhaal wel op is maar de volgende seizoenen zijn net zo goed en leuk als de 1e met allerlei onverwachte wendingen zowel in het verleden als de huidige tijd. Totaal 4 seizoenen dus om te bingen en naar het schijnt komt seizoen 5 in 2019 !

3 gedachtes over “Outlander #netflix

    1. Ahhh jij kent de serie 😊. Grappig want ik wilde hem in een blog zetten omdat ik niemand er over hoor. Ja Jamie is helemaal niet verkeerd om tegen aan te kijken idd 😎. Zelfs met kilt aan 😂

      Like

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s