Blogwise 2018/2019

Blogwise 2018/2019

Het duurde even maar ik ben dan toch weer. Het bloed kruipt .. zeg maar ! Eerst maar beginnen met een terugblik op 2018 en hoe verder in 2019 (blogwise dan..).

Hoewel ik 2018 begon met goede voornemens wat betreft bloggen strandde dat al weer snel. Dit had meerdere redenen. Na werkweken van +45 uur in het laatste kwartaal 2017 was de rek er grotendeels uit. Mijn werkweken waren vanaf 2018 weliswaar weer de normale uren maar het kostte me wat tijd om de vermoeiheid te boven te komen. Een periode van RSI in beide schouders hielp ook niet erg mee wat betreft bloggen.

Toen dat zich weer een beetje hersteld had, was het voorjaar en stonden er de nodige klussen op de planning. Alleen klussen + bloggen was RSI-technisch nog iets te veel gevraagd van mijn schouders. Wel was ik erg happy met het resultaat van mijn harde klussen. Ik heb de woonkamer opnieuw geschilderd, de schuurdeur (eindelijk) gerepareerd met een nieuwe afwateringsdorpel en herstel van het nodige houtrot. Daarna moest dat natuurlijk nog een nieuw laagje verf. En voordat de hitte echt losbarstte heb ik de houten tuintafel gerepareerd qua houtrot en ook deze vervolgens onderhanden genomen met een paar nieuwe verflagen.

Maar buiten de praktische kant wist ik ook niet zo goed wat ik nu aan moest met mijn blog. Eind 2017 besloot Photobucket, de site waar al mijn blogfoto’s van de afgelopen 15 jaar stonden, zijn gratis service op te heffen. Op zich niet zo raar maar voor hun alternatief vroegen ze zo’n 400 $ per jaar. Dat was me wat te veel maar had wel tot gevolg dat mijn blogposts van de afgelopen 15 jaar feitelijk onleesbaar waren geworden.

Een ander punt dat later in het jaar ook mee ging spelen was de constatering dat mijn kinderen enkele keren lastig werden gevallen met blogposts uit het verleden. Hoewel ik altijd erg zorgvuldig ben geweest met wat ik postte en hoe ik schreef, zien anderen daar toch blijkbaar nog mogelijkheden in om iemand mee te pesten. De (online-)wereld is wat dat betreft erg veranderd de laatste 5-6 jaar.

Dus .. lang verhaal kort! Ik mis het schrijven dat zeker. Heb volop onderwerpen en ideeën in mijn hoofd. Tijd om mijn blog weer terug te brengen naar mijzelf ipv mijn gezin.

Ik heb alle oude blogs t/m 2018 uitgeschakeld, zodat ze alleen te lezen zijn voor mijzelf. Beseffend dat het vooral van sentimentele waarde is. Het is een soort dagboek voor mijzelf en de meiden, heerlijk om af en toe in te bladeren en (vertederend) te denken ‘oh ja dat was toen’. Mijn meiden hebben zo hun privacy weer terug en het lost gelijk het issue met de verbroken foto-links naar Photobucket op.

Vanaf 2019 is dit weer helemaal mijn blog. De meiden zullen af en toe vast wel langskomen maar met hun toestemming (jaja AVG-proof hé).

5 gedachtes over “Blogwise 2018/2019

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s