Project Slaapkamer

In de afgelopen 10 jaar was elke kamer in huis al eens opnieuw aan de beurt geweest. Behalve mijn slaapkamer. Hoog tijd om ook die eens een opfrisbeurt te geven dus. Ook al ziet alles er nog prima uit, ik ging me toch steeds meer storen aan hetzelfde euvel als met de zoldertrap: het te harde contrast tussen de witte wat kille muren en de warme vloer. Dus dat moest anders :-). Eerst wilde ik dit in alle rust doen tijdens de kerstvakantie als de meiden bij hun vader waren, maar Yanique wilde graag mee helpen en dus werd het een weekend in de herfstvakantie !

SK5.jpg

Eerst een foto zoals het was:  de muren waren behangen met wit behang met een glanzend cirkelend motiefje er in. Met ons 4-en konden we het bed van de muren weg krijgen en het behang ging er snel en makkelijk af zoals ik stiekem een beetje hoopte. Eind dag 1 zaten de eerste baantjes al op de muur :-).

Dag 2 was een lange en pittige dag. De rechte banen gingen snel maar de banen met hoekjes en dingetjes en deels bij/achter de kledingkast kosten ontzettend veel tijd. Toch wilden we het ook af krijgen vandaag en dat lukte. Zelfs de plintjes :-).

SK4.jpg

Pinterest gaf genoeg inspiratie wat betreft combinaties van kleuren met de warme kersenvloer. Ik koos uiteindelijk voor een lichtgrijs behang waar ook een vleugje paars in zit. Het heeft daardoor net een beetje warmere ondertoon waardoor de hele kamer inclusief de meubels meer één geheel vormt . Samen met nieuw en bijpassend beddengoed grijs/poederroze werd het een warme, sfeervolle kamer waar ik elke dag weer blij van word. Later dit jaar wil ik nog wat mooie posters naast/boven het bed ophangen. Maar dat komt vanzelf wel !

Ik ben ontzettend trots op mezelf en Yanique dat ook dit ons gelukt is. En heel misschien nog wel het meest trots over de door ons-ijverig-en-keurig-in-verstek-gezaagde-plintjes die er na 10 jaar eindelijk op zitten ;-p !

Advertenties

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s