Extra notificaties op je Fitbit

Nog altijd ben ik erg tevreden over de Fitbit-trackers. Nadat mijn Alta binnen de garantie sneuvelde en ik kosteloos een nieuw exemplaar mocht uitzoeken, kwam ik na een kort uitstapje naar de Charge 2 uit op de Alta HR. Een van de pluspunten van deze trackers is dat zij ook notificaties van je mobiel kunnen ontvangen en (deels) uitlezen.

De enige maar is … je kunt maar 1 app selecteren die je berichten doorzet. Dus OF sms OF whatsapp OF facebook. Zou het niet handig zijn als je zelf kunt bepalen welke apps hun notificaties op je Fitbit afleveren ? Gelukkig dacht iemand anders dat ook en ontwikkelde daar een handige gratis app voor ! 

Via de app Fit Notifications kun je selecteren van welke app je de notificatie + het bericht wil ontvangen op je Fitbit. Installatie is eenvoudig.

  • Download de Fit Notifications App in de Google Play Store
  • Open Fit Notifications en kies ‘Setup Apps” en stel in van welke apps je de notificatie wilt ontvangen. Dat kan bijvoorbeeld ook van nieuws-of systeem-apps zijn.
  • Via het wieltje achter de aangevinkte app kun je ook nog instellen op welke dagen en/of tijdstippen je de melding wilt ontvangen. Zodat je bijv tijdens werk of ’s nachts niet door alle meldingen wordt gestoord
  • Vervolgens ga je naar de app van Fitbit zelf en via Account / gekoppelde device / Meldingen / SMS berichten kies je Fit Notifications als de standaard berichten-app.

Screenshot_20180114-143446.png   Screenshot_20180114-143518.png

Screenshot_20180114-143537.png   Screenshot_20180114-143600.png

 

 

 

Advertenties

4 reacties op ‘Extra notificaties op je Fitbit

  1. Ireen schreef:

    Ik heb de Fitbit Blaze, nu ruim een jaar en ben er nog steeds heel tevreden mee! Voordeel daarvan is dat je er simpel meerdere apps aan kunt koppelen. Ideaal. En dat je er eindeloos bandjes voor kunt kopen, goedkoop via AliExpress. We hebben er een stuk of 15 ondertussen. Wisselen van bandje duurt 5 seconden ofzo. Nadeel van de Blaze kan zijn dat hij wat groter is maar wel lichtgewicht. Heb al wel staan kwijlen hij de nieuwe Ionic maar die is wel errug duur 😬

    Liked by 1 persoon

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s