Project zoldertrap

Tussen alle bedrijven door werd er vorig jaar ook lekker geklust dans La Maison. Als eerste kwam “project zoldertrap”. De zoldertrap is altijd het stiefkindje geweest van het huis. Rond de verhuizing 10 jaar geleden was er wegens tijdgebrek snel een low-budget behangetje op de muren gedaan en de donkerbruine trap vol met lijmresten was ‘voor het zicht’ even snel wit gelakt. Onder het motto: dat komt nog wel. Maar zoals bekend bij zo’n motto: het komt er helemaal niet meer van :-).

De afgelopen jaren ging het me steeds meer storen. De trapleuning liet steeds los, het behang scheurde aan de onderkant en die trap zag er ronduit verschrikkelijk uit en was lastig schoon te maken door alle oneffenheden. En al dat kille wit was een te hard contrast met de warme laminaatvloeren. Kortom, er moest nodig iets aan worden gedaan maar hoe en wat dat wist ik ook niet zo goed. En dus schoof ik het steeds maar weer voor me uit.

Totdat afgelopen april Noëlla tijdens een paar dagen ziekte, midden in de nacht besloot de zoldertrap en muren (onbedoeld) van een ongewenst patroon te voorzien.  De trap kregen we nog schoon maar de muren zagen er niet uit. Van boven aan de trap tot aan beneden  zat de muur vol met vlekken en sporen. Oke nu moest er dus echt wat gebeuren ! En zo besteedde ik mijn vrije weekenden/dagen in juni en juli aan “project zolder”.

Dit was de uitgangssituatie, veel slechter kon het niet worden :-).

zolder 1.jpgYanique was mijn geweldige klusmaatje ! Samen hebben we langs de trap een lambrizering van behang geplakt. Het motief van steigerhout is op zich best druk maar met de witte muur er boven geeft het net genoeg sfeer zonder al te aanwezig te zijn. Het behang is bovenaan afgedekt met een plintje zodat het nog meer een idee van lambrizering geeft (en mooi de behangrandjes wegwerkt :-)).

zolder2.jpgVia een vriend kon ik een zware schuurmachine lenen om de trap echt helemaal kaal te krijgen. Maar uiteindelijk bood hij aan om dan ook het schuren voor me te doen, super lief natuurlijk !

En zo was er na een paar uur flink en intensief schuren een hele gladde trap, het perfecte canvas voor nieuwe verf. Eerst goed gegrond en daarna in 2 lagen afgelakt. Het kleurnummer kan ik niet geven, ik had diverse blikken met restjes witte verf, allerlei verschillende wit tinten. Die heb ik bij elkaar gegooid en goed gemengd en zo kwam er een mooie offwhite wittint uit die mooi matcht met het behang en de laminaatvloeren.

zolder3.jpgDe muurtjes op de overloop heeft Solène geschilderd met een restant grijsblauwe muurverf van de benedenverdieping. Zo ontstond er een samenhang tussen boven en beneden, ik hou daar wel van :-). Tot slot nog nieuwe trapleuningen. Ik was eerst van plan die ook wit te schilderen maar toen we de lengte aan het opmeten waren, zagen we hoe mooi het hardhout stond bij het behang, dat ik van dat plan ben afgestapt. Simpelweg mooi mat gebeitst en klaar !

zolder4.jpgMet de meiden heb ik de nodige aankleding en accessoires geshopt en toen was Project Zoldertrap echt af. Het was een behoorlijke klus maar we zijn zo blij met het eindresultaat !

zolder6.jpg

zolder5.jpg

Advertenties

7 reacties op ‘Project zoldertrap

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s