In de herhaling: Sint en Piet als je 2 bent..

Afgelopen zomer tijdens een momentje van terug lezen in oude blogposts, kwam ik terecht in november 2007. Heerlijk om die oude verhalen weer eens terug te lezen, Solène was 7, Noëlla en Yanique 2 dus ja, Sinterklaas was een happening ! Vandaag is het opnieuw Sinterklaas en deze oude blogpost is te cute om niet even in de herhaling te gooien :-). 

Sint en Piet als je 2 bent

Sint en Piet als je 2 bent (of ruim 2,5) is best lastig. Je bent natuurlijk die vorige sinterklaasfeesten al weer vergeten. En nu moet je eens ‘dealen’ met een neurotische grote zus die door het huis stuitert en is er elke dag wel een zwarte Piet op tv (of een : pietepietepiet zoals Yanique zegt😉 ). Eigenlijk snap je helemaal niks van dat gedoe maar 1 ding heb je snel door…maakt niet uit hoe of wat maar als er een schoen staat, zit er een kadootje in !

Maar voordat die schoen uberhaupt staaaaat ! Afgelopen zaterdag mochten de 3 dames dus hun schoen zetten. Dit hele procedee heeft bijna 30 minuten geduurd. Eerst de schoen halen. De mini-dames dachten dat ze naar buiten gingen en kwamen dus met 2 schoenen aan. Leg dan maar eens uit dat 1 schoen voldoende is en dat er ook geen jas nodig is ! Dan de schoen bij de pui zetten (bij gebrek aan open haard grinnik). Drie schoentjes netjes op een rij. Niet voor lang want telkens pakt er wel 1 mini-dame een schoen om deze naar papa te brengen met het commando: aan doen !! Ondertussen is nr 2 alweer naar de gang voor meer schoenen, de sjaals en de jassen…… zucht…. enfin dit herhaalt zich zo een tijdje maar uiteindelijk lukt het Solène om 3 schoenen bij de pui te krijgen en kunnen we liedjes gaan zingen. Yanique zingt liever: zag 2 beren, broodjes smeren. Ook goed hoor😉. Solène zingt uit volle borst en Yanique gaat het nu echt als een feestje zien en weet niet van ophouden. Noëlla is al dat rare gedoe inmiddels al lang zat en zit vakkundig een barbie te slopen ……

De volgende ochtend willen de mini-dames niet echt naar beneden. Totdat het toverwoord word gezegd : zou er een kadootje in de schoen zitten ??? Onder luid gejuich (wat zullen de buren weer blij zijn !) gaan ze de trap af. Dat “in de schoen” nemen ze wel heel letterlijk want trots lopen ze rond met hun zakje pepernoten dat IN de schoen zat, ze zie totaal niet wat er NAAST hun schoen ligt. Duurt even voordat het kwartje valt hihi maar dan lopen ze apetrots met hun nieuwe ketting en hun pepernoten stevig in de knuistjes geklemd.

Nog 6 jaar te gaan🙂

Advertenties

6 reacties op ‘In de herhaling: Sint en Piet als je 2 bent..

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s