Lekkernij

Sinds kort  is de Sint weer in het land. Dans La Maison zijn er geen gelovigen meer maar er wordt wel volop genoten van al het lekkers wat in deze periode te koop is. Ik probeer elk jaar standvastig te zijn door pas na de aankomst van de Sint in het land de gevulde speculaas en kruidnoten in huis te halen. Het lijkt wel alsof het elk jaar vroeger wordt.. paaseitjes in januari en pepernoten in augustus al in de winkel, zo jammer ! Dit jaar lukte het echter niet helemaal en zo ontdekten we in oktober al onze grote favoriet voor dit jaar.

Naast mijn afkeer van vroegtijdige pepernoten in de winkel, heb ik het ook niet zo op de talloze variaties en smaakjes die van producten worden uitgebracht #zeurpiet. Aan mij is de chips Patatje Jopie niet besteed, geef mij maar gewoon naturel. Evenmin loop ik warm voor rosé bier, Radler of Oreo Peanutbutter etc. Maar soms, heel soms.. kom je een variatie tegen die extra lekker is. Die verslavend lekker is. Die zo lekker is dat Faabs elk filiaal af loopt op zoek naar nog één exemplaar..

Ik heb dat nu met kruidnootjes. Ik ben dol op kruidnootjes, gewoon de originele dus. Zonder chocola er over, iets wat de meiden weer zo lekker vinden. Totdat ik dit zakje in mijn digitale mandje gooide bij het Kruidvat, eigenlijk alleen om zo de laatste euro te besteden om gratis verzending te bemachtigen :-).

Ik verwachtte er niet veel van. Ik ben dol op karamel/zeezout sinds ik in Londen vorig jaar een cupcake met deze smaak proefde. Maar in Nederland heb ik nooit meer iets vergelijkbaars gevonden cq geproefd. Er zijn best veel chocoladerepen met zeezout op de markt gekomen het laatste jaar maar ook dat is het niet. Maar goed, toen kwam dit binnen. En wat is het geweldig lekker ! Neem er 2 tegelijk en rustig laten smelten in de mond.. hemels ! Halleluja, om maar even een zijstapje te maken naar Leonard Cohen, RIP.

En zo’n zakje van 250 gram is niks natuurlijk. Met zijn 4-en en nog 4 weken tot Sinterklaas. Het was duidelijk: er moesten meer zakjes komen ! Maar.. al snel bleek dat heel Nederland deze kruidnootjes geweldig vind. En dat het overal uitverkocht was. En ze niet wisten of er überhaupt nog geleverd gaat worden. Kruidvat had duidelijk niet op dit succes gerekend.

Uiteindelijk vond ik nog een doosje bij een klein filiaal hier in de buurt. Helemaal verstopt en compleet uit het zicht. Ik slaakte een kreetje van geluk en gooide enthousiast mijn mandje vol tot groot leedvermaak van de verkoopster die er naast een vak stond te vullen. Ze tikte me aan en vroeg ‘goh mevrouw, zijn deze kruidnoten echt zo lekker als iedereen zegt ?’. Ik keek haar verward aan, nog helemaal in mijn halleluja-ik-heb-ze-gevonden-modus. Wat een vreemde vraag ! Ja natuurlijk zijn ze lekker ! Ze zijn overal uitverkocht ! Dat ontlokte haar weer een leuke reactie en zo ontstond er een kort grappig gesprekje over kruidnoten. En dacht ik, wat een leuke spontane verkoopster, daar mogen velen wel een voorbeeld aannemen.

Het mag duidelijk zijn, in dit filiaal zijn de karamel zeezout kruidnoten nu ook uitverkocht :-).

Advertenties

4 reacties op ‘Lekkernij

  1. Haha, dus jij onthoud iedereen van deze lekkernij!! 😂😂😂Aan mij niet besteed, ik ben dol op de Tony Chocolony caramel zeezout ,maar pepernoten? Nee, ik lust ze niet, ik ben wel dol op marsepein! Geniet er lekker van!

    Liked by 1 persoon

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s