The Monthly Rewind 06+07+08/2016

Oke September is een nieuw begin maar toch nog even een terugblik op de maanden Juni, Juli en Augustus. Want er werden toch wel wat fotootjes geschoten in deze maanden 🙂

LIFE  / WEAR / EATS ..Juni begon met een nieuwe televisie, de oude had het spontaan begeven na zo’n 7-8 jaar. Gelukkig stond deze heerlijke Pinot Grigio Rosé koud om het leed te verzachten ;-). Aanrader ! Voor e 2,79 bij de Lidl ;-).Na een heeeele lange zenuwslopende dag wachten op het verlossende telefoontje was het rond half 4 dan echt 100% zeker: GESLAAGD ! En dat vieren we ’s avonds met een heerlijk etentje bij Grandcafe De Parel.De jaarlijkse Waterrecreatiedag was weer spectaculair met deze meneer die kunstig boven het water door de lucht vloog :-). Verder natuurlijk de gezellige braderie en de drakenbootraces. Ik liep weer eens meer dan 6000 stappen op een dag en we vierden Solène’s slagen met familie tijdens een lekkere bbq.Juli had regelmatig flinke regen. Niet alleen buiten maar ook binnenshuis :-(. Uiteindelijk bleken er 3 dakpannen met een gat te zijn. De diploma-uitreiking van Solène was weer een bijzonder hoogtepuntje. Zo trots op haar ! En de mentor vertelde bij elke geslaagde wat de vervolgstudie ging worden, hele verrassende onbekende studies kwamen voorbij zoals game-designer of studeren aan de exclusieve Leidse Instrumentenschool. Het weer knapte ook op: tijd voor fijne uitstapjes en mooie cappucino’s 🙂Bijna vakantie dus dat betekent ook : het jaarlijkse zomerfeest van mijn werk. Het was dit jaar natuurlijk weer net zo gezellig en opnieuw weer prachtig weer ! Het thema was Holland en na de spelronde met oa pannekoeken bakken, spijkerslaan, eieren lopen en sjoelen schoven we aan voor een lekkere bbq. En ons team won zomaar totaal onverwacht de 1e prijs al werden er nog wat pogingen gedaan om een officieel protest in te dienen :-). Ach ja je kan sjoelen of je kan het niet gheghe :-).

De vakantie bracht naast een hoop gepraat en regelwerk ook ontspanning. We streken neer in de tuin van vrienden voor een verjaardag. Zaten er eigenlijk Pokemons in dat badje ?? En verder werd er vooral veel gechilled en gek gedaan :-).Tot slot nog een paar dagen ontspanning in Frankrijk en dan opmaken voor september, met een nieuw begin. Zowel thuis, op werk als op dit blog.


READ / WATCH / LISTEN ..

De afgelopen maanden heb ik genoeg gebruik gemaakt van Netflix :-). Zo was er weer Orange is the New Black S4. Seizoen 3 vond ik een beetje tegenvallen maar S4 was weer helemaal top en het was balen dat het voorbij. Ik geloof dat een volgend seizoen pas in 2017 gaat komen, jammer !

Onverwacht stond er ook ineens Call the Midwife S4. We zijn inmiddels halverwege de jaren 60 in de vorige eeuw en het blijft fascinerend om te zien hoe bijvoorbeeld de maatschappij en de gezondheidszorg zich ontwikkeld. Zo doet het medicijn ‘softenon’ zijn intrede, het leek een geweldige oplossing maar we weten nu inmiddels beter. Ook komen kraamklinieken en ziekenhuisbevallingen steeds meer op en de daarbij behorende maatschappelijke discussies. In dit seizoen wordt ook homeseksualiteit in die tijd aangekaart. En daar tussendoor natuurlijk de dagelijkse beslommeringen in relaties, werk, geloof etc van de betrokkenen.

Nashville ontdekte ik ook. Ik heb in de afgelopen maanden S1 tm S4 afgekeken. Nashville speelt zich af in deze stad en begint met 2 grote country-sterren die noodgedwongen samen moeten gaan werken. Vanuit daar ontrollen zich allerlei verhalenlijnen omgeven met veel (country)muziek. Geen Dolly-Parton-country trouwens maar als je echt complete aversie hebt tegen country, dan is dit waarschijnlijk niet jouw serie :-).

Tussen alle luchtigheid ontdekte ik ook de BBC serie Luther. Het is vrij duister en op het randje. Elke aflevering zet je aan tot nadenken. Je begrijpt helemaal waarom Luther doet wat hij doet maar ergens schuurt het, is het niet oké. Ik ben al een tijdje bezig met S1, het blijft boeiend maar is duidelijk geen serie voor een netflix-marathon.

En dan .. een soort jeugdsentiment : The Gilmore Girls. In de begin jaren van deze eeuw op televisie en ik heb het lange tijd gevolgd. Lorelai Gilmore die haar dochter Rory op haar 16e kreeg en zich afzette van haar rijke ouders, en zelf besloot voor haar dochter te zorgen. Inmiddels is Rory 16 en droomt ze over Harvard, runt Lorelai succesvol een hotel en is er nog altijd een problematische relatie met haar ouders. Er staan totaal 7 seizoenen op Netflix, ik ben bij t/m S3. In november komt er op Netflix de opvolger van deze serie. Weer met Lorelai en Rory (met dezelfde actrices) maar nu dus 10 jaar later. En het leuke is.. destijds keek ik met Solène als baby op schoot, nu kijkt ze zelf ook met veel plezier naar de serie :-).  


RANDOM STUFFTijdens de vakantie stonden er ook nog wat klusjes op de planning. Zo veranderde ik mijn slaapkamer een beetje qua indeling en maakte ik met de meiden de tuin gezellig met mooie zomerplanten.

De mini-metamorfose van de keuken stond al heel lang op het to-do-lijstje en ik vind het fijn dat we op zo’n manier met elkaar om gaan dat we dit nog gezamenlijk hebben kunnen doen. De keuken ligt op het Noord Oosten en is daardoor vrij donker qua lichtinval. Door de grijze tegels sloeg het licht nog meer dood waardoor we met een beetje bewolkte dag al met de keukenlampen aan zaten. En rondom het raam moest ook nog één en ander netjes afgewerkt worden. Het resultaat mag er zijn, de keuken is nu veel lichter en ziet er weer verzorgd en afgewerkt af.


INTENTIONS
Mijn goede voornemens vorige keer waren:

  • Accept what is, let go of what was and have faith in what will be
  • Aandacht besteden aan sporten en wandelen want dat geeft ook mentale energie
  • Lief zijn voor mezelf
  • positive thinking

En ik denk dat ik deze nog maar even voortzet 🙂

See you next month!

Advertenties

2 reacties op ‘The Monthly Rewind 06+07+08/2016

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s