The Bodyguard – musical

Ergens vorig jaar toen de commercial langskwam, zei Solène dat ze daar nou eens graag naar toe wilde: The Bodyguard. In gedachten noteerde ik die opmerking en met kerst lagen de tickets onder de boom met haar naam er op. Afgelopen zondag was het dan zover en gelukkig mocht ik mee !

In de ochtend vertrokken we vanaf Leiden Centraal naar Utrecht Centraal, lang leve de treinticket-actie van het Kruidvat. Voor Solène de eerste keer dat ze in een trein zat, zo concludeerden we :-). Op Utrecht Centraal was er natuurlijk ook een bezoekje aan Starbucks en we kochten iets voor de lunch en wat te snoepen voor in het theater.

Het Beatrix-theater ligt pal naast het station dus dat is ontzettend makkelijk. We zagen al snel het enorme aanplakbiljet. Niet te missen :-).

Ondanks de drukte waren we snel binnen, nog even naar het toilet en dan onze plekken op zoeken. Op deze zondagmiddag waren er opvallend veel vrouwen of zou dat ook aan de musical zelf liggen ? Gezien de ticketprijzen (e 100 per ticket schijnt normaal te zijn..) hadden we 5e rang-kaarten (e 29 p stuk) maar uiteindelijk hele goede plekken. Oke je zit wat verder van het podium af maar alles was perfect te zien dus we kwamen er echt niet bekaaid af.

En dan de show zelf. Wat was het leuk !!! Jammer genoeg niet met Romy Monteiro maar deze actrice was ook goed. Wel hadden we het idee bij de eerste nummers dat ze wat ziek of verkouden was waardoor de zang niet helemaal zuiver was, ze moest ook paar keer hoesten. Vervelend voor haar en het publiek natuurlijk. Het leek te worden opgelost door een aantal van de volgende nummers niet live te zingen maar met een zang-muziekband die overigens wel live-kwaliteit had. Een prima oplossing denk ik, ze moeten toch wat.

Alle bekende nummers van Whitney Houston kwamen voorbij en voor mij een feest der herkenning. Solène kende niet alle nummers maar genoot wel volop van alles. Het verhaal zelf is niet zo spannend natuurlijk, het gaat echt om de muziek. En zo al die nummers achter elkaar doet je wel realiseren dat het toch een partij steengoede nummers zijn die staan als een huis. Groot respect ook voor de hoofdrolspeelster want eigenlijk draait de hele show om haar, zij staat ruim 2u lang praktisch aan één stuk te zingen en te dansen.  Bij andere musicals wordt er veel meer in groepsverband gezongen en dat is toch anders. Topsport dit !

Wat ook superleuk was om te zien hoe de volwassen acteurs omgingen met het jongetje dat die dag de rol van het zoontje speelde. Deze rol wordt door meerdere kinderen gespeeld, immers een kind mag maar een paar keer optreden vanwege de arbeidswet. Voor hen is het echt een happening en iets enorms en daar werd leuk mee omgegaan.

Na afloop van het hele buig-ritueel en applaus, kwam de cast nog 1x op in flitsende outfits en volgde er nog een knallend uiteinde waarbij heel de zaal mee zong en danste. Een klein feestje om het af te maken.

Samengevat: het is een ontzettend leuke musical met ijzersterke muziek en dans. Als je de kans hebt om betaalbare kaartjes te scoren (of het geld er gewoon voor over hebt 🙂 ) is het zeker een aanrader. Het mooiste is natuurlijk als je de show met hoofdrolspeelster Romy Monteiro kan zien maar helaas laten ze niet weten op welke data zij speelt.

Tickets variëren van e 29 tot e 110. Zie voor verdere info de site van Stage Entertainment.

Ga jij wel eens naar het theater en/of musicals ?

Advertenties

5 reacties op ‘The Bodyguard – musical

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s