Healthy Sisters #FOOD

Naast beautyblogs volg ik ook een aantal foodblogs annex gezondleven-blogs. En eentje daarvan wil ik graag onder de aandacht brengen: Healthy Sisters. Ik ontdekte de zusjes via het youtube-kanaal van Frances (Foodgloss) waar ze enkele malen te gast waren bij Frances. 

Healthy Sisters bestaat uit de twee Marokkaanse zusjes Rachida en Najima. Rachida is getrouwd en heeft kinderen, Najima is het jongere zusje en is single. Samen zijn ze hun blog begonnen om te schrijven over gezond eten en leven toen zij definitief wilden afrekenen met hun overgewicht. Ze bloggen over lekker en gezond eten, over bewegen en het effect van dat alles niet alleen op je lijf maar ook op je gewicht. Sinds een tijdje maken ze ook twee keer in de week een youtube-video. Hun site en youtube-kanaal is nog duidelijk in ontwikkeling maar is inmiddels ook wel weer zo gegroeid en ontwikkelt dat ze ook bloggen en vloggen over hun dagelijkse leven en dat maakt het alleen maar interessanter vind ik persoonlijk :-).

Waarom is hun site en kanaal nou zo leuk ? Omdat ze duidelijk houden en genieten van hun cultuur en de tradities die daarbij horen maar tegelijkertijd ook zo verweven zijn met Nederland en de Nederlandse gebruiken. Hun charme is de humor die ze hebben, de onderlinge wisselwerking, de zachte g als ze praten en natuurlijk de heerlijke recepten die ze maken. Dat kunnen typisch Marokkaanse recepten zijn maar ook appeltaart en chocomelk komen langs. Daarnaast kletsen ze gezellig en geven ze regelmatig een kijkje in hun leven en achtergrond met anekdotes en verhalen uit hun jeugd of geven ze uitleg over Marokkaanse gebruiken en gewoontes.

Wat mij betreft zeker een aanrader om te volgen, deze Healthy Sisters. Hieronder wat directe linkjes naar een aantal video’s. De eerste is een Q&A waarin ze het nodige vertellen over henzelf, hun privé-leven en wat vragen beantwoorden over hun geloof in combinatie met uiterlijk en bijvoorbeeld youtube. De tweede video is een soort vlog en de derde een recept-video van zalige brownies.

Advertenties

2 reacties op ‘Healthy Sisters #FOOD

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s