Geitenkaas mousse amuse

De kerstdagen zijn voorbij, we hebben even een paar dagen de tijd om te detoxen voordat het Oud&Nieuwfeest los barst. Mocht je nog een klein en verrassend licht receptje zoeken voor Oudejaarsavond, dan is onderstaand recept echt een aanrader !

Mijn zus maakte dit recept tweede kerstdag als amuse/starter voordat we op de gourmet los gingen. Het mocht dus zeker niet te groot en zwaar zijn ons voorafje en we waren unaniem: dit is gewoon perfect. Als amuse maar ook als klein gerechtje bij een buffet of borrel. De geitenkaasmousse is zacht en romig en absoluut niet sterk of overheersend van smaak.

Voor 4 personen heb je nodig:
  • 2 vijgen
  • 4 plakken parmaham
  • 100 gr slagroom
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels port wijn
  • paar walnoten
  • paar blaadjes rucola
  • paar druppels honing
  • 4 kleine (amuse) glaasjes

Bereiding (20 minuten)
Doe de slagroom in een kom en voeg de geitenkaas en de port toe. Mix dit tot een romig mengsel en schep het vervolgens in een spuitzak (of plastic zakje waarvan een puntje is afgeknipt). Spuit het mengsel in de glaasjes.

Snij de vijgen in 8 partjes en verdeel deze samen met de in stukken gescheurde parmaham en wat rucola over de geitenkaasmousse. Maak het af met de grof gehakte walnoten en een klein beetje honing.

Mijn zus heeft de geitenkaasmousse geserveerd samen met een krokante stengel omwikkelt met een plakje parmaham en een schepje zelfgemaakte tapenade.

Een aantal glaasjes waren gevuld met geitenmousse waarbij de port is weggelaten, ook dat smaakte prima. Deze glaasjes had ze een lintje gegeven voor het onderscheid. Je kunt alles van te voren klaar maken en de glaasjes alvast op spuiten. Bewaar echter de overige ingrediënten in aparte bakjes en maak de glaasjes verder op vlak voordat je gaat uitserveren.

Het was een geweldig lekker en verrassend gerechtje dat ook de kinderen (15, 10, 10 en 5) met smaak op hebben gegeten. Het zal zeker nog eens herhaald worden !

Advertenties

4 reacties op ‘Geitenkaas mousse amuse

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s