Project Woonkamer #02

jeudiVorige week postte ik de eerste blog over Project Woonkamer en hier volgt deel 2. Een hectische week waarin we echt aan het kamperen waren in ons eigen huis.

Op maandag en woensdag werd de vloer geëgaliseerd. Iets wat vrij snel ging, het enige is dat je dan een paar uur ergens anders moet bivakkeren. Na ongeveer 5 – 7 uur is de vloer beloopbaar op blote voeten of sokken.  Op dinsdag konden we dan de muren verder sauzen, een flinke klus om alles goed dekkend te krijgen. Op donderdag moesten bepaalde plekken nog over dus wat dat betreft waren die droogdagen er tussen wel ideaal !

Vrijdag zou dan DE dag worden: het leggen van de vloer! Maar helaas, na inspectie adviseert de vloerenman om toch nog een 3e keer te egaliseren om de laatste glooiingen er uit te halen. Na wat overleg en afstemming wanneer de vloer dan alsnog gelegd kon gaan worden, ging hij aan de slag. De derde ronduhhhhh…

De woonkamer kreeg een 3e laagje en dat was achteraf inderdaad erg verstandig, de vloer ziet er nu heel strak uit en dat moet ook want het pvc dat er op komt is maar 2-3 mm dik.

Het halletje was wel goed genoeg geëgaliseerd dus dat heeft hij alvast gelegd inclusief het plaatsen van de plinten. En van dat resultaat werd ik al erg blij !

Zodra de vloer gelegd is, kunnen de meubels terug en worden de nieuwe kasten gemonteerd. Er zijn nog wat afwerkklusjes en het halletje wordt nog opnieuw behangen. Maar dat alles komt in een volgende blogpost. Nog even doorbijten dans La Maison…

Advertenties

3 reacties op ‘Project Woonkamer #02

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s