Project woonkamer #01

jeudiAl lange tijd stond het aanpakken van de woonkamer op de to-do-list en nu is het eindelijk zover. Na 8 jaar is de boel wel toe aan een opfrisbeurt en eindelijk komt er een andere vloer in.  De donkergrijze leistenenvloer is nog altijd mooi maar bleek in de praktijk een crime. De tegels zijn namelijk ongepolijst en ongeglazuurd. Gevolg, elke tegel is ongelijk en het geeft continue een fijn stof af. Niet ideaal en al helemaal niet voor iemand met astma. Daarnaast is de vloer zo donker dat alle licht doodslaat ondanks de grote glazen pui, het is dan ook snel somber en grijs binnen. Regelmatig dat we zomers op de grijze dag continue met de lampen aan zitten, laat staan in de herfst en winter. Hieronder wat before-foto’s.

Maar nu, na maanden van voorbereiding is het zover. De afgelopen twee weken zijn we hard bezig geweest. Er is inmiddels gewit, de muur achter de tv is opnieuw gesausd en de muur achter de bank en bij de trap naar boven is nu min of meer egaal en glad dankzij een nieuw stevig behangetje. Ook fijn dat de trap aan de onderkant nu is afgetimmerd.

Omdat er deze een nieuwe vloer wordt gelegd (inclusief egaliseren van de oude vloer) moesten de hele woonkamer ontruimd worden. De grote meubels staan in de tuin ingepakt in plastic en onder zeil. Alle overige spullen staan boven in de diverse kamers.

Het wordt een weekje kamperen dans La Maison !

Advertenties

7 reacties op ‘Project woonkamer #01

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s