SOS Alarm #WOMP

lundiHet gebruik van onze mobiel gaat steeds verder dan alleen onderweg de mail of facebook te checken.  Steeds meer organisaties en instanties ontwikkelen apps om daarmee bijvoorbeeld declaraties of meldingen te doen. Een voorbeeld van zo’n app is SOS Alarm die ik sinds kort op mijn mobiel heb staan. De werking is simpel. Bij een noodsituatie leg je met behulp van deze  app direct contact met de centrale van 112. Je hoeft niet 112 in te toetsen, slechts een druk op de knop en je hebt ze aan de lijn en kunt aangeven welke hulp je nodig hebt: politie, brandweer of ambulance.

De app schakelt zelf (tijdelijk) de GPS aan waardoor de centrale direct en precies ziet waar je bent. Dus ben je in alle hectiek het nummer van hectometerpaaltje vergeten en of er nou Re of Li bij stond, het maakt niet meer uit, men ziet waar je staat.

Vanuit de app kun je desgewenst ook gelijk foto’s versturen. Wat me ook erg aanspreekt is dat mocht je zelf hulpverlener zijn (bijvoorbeeld BHV’er, ehbo’er, werkzaam zijn bij brandweer / politie / ambulance etc.) je je via de app kunt registreren. Mocht je bij een melding in de buurt zijn, dan kun je als hulpverlener wellicht al eerste hulp verlenen. De meldingen ontvang je uiteraard ook via de app.

Meer info kun je vinden op de site SOS Alarm. De app kun je voor IOS en Android vinden in de betreffende playstores.

Grote vraag is wellicht: werkt het ook echt ? Ja kan ik zeggen. Onlangs raakte iemand in mijn directe omgeving in een noodsituatie verzeilt. Met behulp van deze app waren de nooddiensten in no time ter plekke. De centralist zag exact de plek waar de melding vandaan kwam. Het ging allemaal een stuk efficienter dan zelf 112 bellen.

Dus ik zeg: absoluut een aanrader !

Advertenties

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s