London !

lundiDe vrijdag na Hemelvaartsdag was het zover ! Een paar dagen Londen voor moi en Solène. Een idee dat vorig jaar was ontstaan, zij wilde graag eens een keer naar Londen en ik ook en zo gingen we sparen :-).  Het werden heerlijke dagen.

VRIJDAG
‘ s Ochtends was het vroeg opstaan en werden we net voor 8u op Schiphol afgezet. Omdat we met alleen handbagage vlogen, konden we direct door de douane en daarna hebben we uitgebreid rondgelopen op zoek naar Starbucks en leuke taxefree-koopjes. Ik wilde zelf een tas van Longchamp aanschaffen en ging uiteindelijk ook overstag voor een parfum van Chloe, Eau de Roses.

We vertrokken vanaf de D53 dus hadden al heel  wat kilometers gemaakt eer we in het vliegtuig zaten.  Het inchecken bij British Airways hadden we vooraf al online gedaan en we wisten dus al waar we zaten. S bij het raam natuurlijk :-)). We vertrokken vanaf de startbaan langs de A5 dus het was eerst 25 min taxiën. We zaten op de vleugel dus toen de motoren aansloegen, was het enorme herrie en moest S beetje slikken. Maar eenmaal los van de grond was het allemaa prima. De vlucht was kort en ging prima, wel bijzonder dat ondanks slechts 45min vliegen we drinken en een snack kregen.

Eenmaal op Heathrow was er even wat gedoe bij de douane omdat S minderjarig was en het toestemmingsformulier dat haar vader had ondertekend als andere ouder met gezag, niet in het engels was. Maar uiteindelijk mochten we toch door met korte reprimande. Vooraf hadden we een taxi besteld en die was keurig op tijd. Rond half 1 waren we bij het hotel, de kamer was nog niet klaar maar we konden de koffers beheerd achter laten en trokken dus gelijk Londen in. Al snel kwamen we bij Lola’s cupcakes terecht en hadden we onze eerste aankoop gedaan. Hemels lekker de mijne : caramel salted .. supercombinatie het zoete van de caramel met een vleugje zout (die rechtsonder :-), linksonder is al op gegeten door S, een red velvet )

We hebben die middag/avond heel veel rondgelopen over de winkelstraten van en rondom Regent Street, Piccadilly Street, Oxford Street en Bond Street. Heel veel geshopt bij Boots, Superdrug, Primark, Selfridges en talloze andere winkels. Rond half 5 waren we zo moe dat we een tentje hebben opgezocht voor wat te drinken. De menukaart zag er ook goed uit en dus zaten we al snel aan een lekkere pizza. We waren nog een eind van het hotel en hadden nog de nodige winkels te gaan :-). Veel was tot 22u open maar rond 20u taaiden we af en kwamen we total-loss in het hotel aan. We verbleven in het Millenium Mayfair Hotel vlakbij Bond Street / Oxford Street. Een prachtige kamer met zalig bed was er voor ons. Voor ons hotel een mooi park trouwens. Wat waren we moe, voor 22u (engelse tijd) ging het licht uit letterlijk en figuurlijk.
 
ZATERDAG
Na een goede nacht waren we al vroeg op en gingen met de metro naar de Londen Eye en daarna naar Madame Tussaud. De metro is echt geweldig, zo makkelijk en alles stond zo duidelijk aangegeven.
Londen Eye was ontzettend leuk en totaal niet eng ondanks de enorme hoogte. De capsules zitten namelijk muurvast aan het wiel en hebben een dichte bodem. Je schommelt dus helemaal niet en kijkt niet rechtstreeks de diepte in. Eigenlijk merk je niets van dat je ronddraait.
We hadden combi tickets gekocht en na de LE gingen we met de metro door naar Madame Tussaud. Jammer genoeg moesten we daar nogmaals in de kassa-rij staan om onze tickets om te wisselen voor een time-ticket. Dus ruim 1,5 u staan wachten en toen hadden we nog maar 40 min om wat te eten voordat ons time-ticket in ging. Dus dat werd een snel broodje op de stoeprand in het zonnetje.
MT was erg leuk en S is met veel beroemdheden op de foto geweest. Helaas stond Justin Bieber in het magazijn dat was een tegenvaller. Voor haar dan :-). We hebben ons prima vermaakt en de beelden zijn echt waanzinnig gedetailleerd. Ik stond met mijn neus bovenop Roger Federer en elk donshaartje en porie zag je gewoon. Het was dus zeker erg leuk maar we vonden de prijs wel stevig voor wat je kreeg.
Inmiddels was de middag al aardig ver en gingen we met de Tube nog een stukje verder, op zoek naar SpaceNK. Die bleek in een heerlijke groene en rustige buiten/woonwijk te liggen, een verademing na alle drukte en hectiek van gisteren en vandaag. We hebben daar heerlijk rondgeslenterd met een Starbucks in onze handen.
En SpaceNK is een heerlijke winkel, ik zag zoveel interessants maar de geldbodem was al aardig in zicht.  We gingen met de Tube terug naar het hotel en zijn daar blijven eten, we waren zo moe en konden niet meer.
ZONDAG
Na wederom een heerlijke nacht (S stelde voor het bed in te pakken en mee naar huis te nemen haha) brak de zondag aan, onze laatste dag alweer.  We vlogen pas om 19u terug dus we hadden nog een behoorlijke dag voor ons. Eerst hebben we alles ingepakt en zijn we uitgecheckt. We konden onze bagage weer achter laten, ideaal. Daarna zijn we eerst uitgebreid gaan ontbijten met oa banana pancakes.
Vervolgens hebben we nog een paar uur rondgezworven over Oxford Steet en Bond Street, een deel hadden we nog niet gehad. We kochten nog wat souvenirs, S wilde nog Vans en  was helemaal happy dat ze nog slaagde ook. Rond 14u nog een laatste drankje en onze allernieuwste aankopen in de handtassen proppen. De koffers zaten al vol namelijk :-).Om 15u bracht de taxi ons terug naar Heathrow.  Bye bye Londen !
Op Heathrow was het druk, chaotisch en ontzettend streng. Uitgebreide en strikte controle bij de douane, onze vloeistoffen in doorzichtige toilettasjes (we hadden overal gelezen dat dat geaccepteerd werd op die manier ..) moesten over in een specifiek plastic zakje en een (klein) deel van onze aankopen werden in beslag genomen. Jammer ! Gelukkig hebben ze over het hoofd gezien dat in mijn trolley nog een flesje parfum zat :-). Dat besefte ik me later ook pas hoor, het was zo mooi ingepakt dat ik het zonde vond alles kapot te maken.
 Het was enorm druk qua mensen overal en een deel van de roltrappen en liften deed het niet, kortom chaos alom. Echt ontspannen eten zat er dus niet in, uiteindelijk zaten we maar met een broodje en een starbucks in de wachtruimte de tijd uit te zitten. Wel bijzonder dat je vervolgens achter de douane wel de grootst mogelijke flessen en spuitbussen (onverzegeld !! ) kan kopen.. Er zijn echt grote verschillen tussen Schiphol en Heathrow wat controles en strengheid betreft. Zo streng ze waren met de koffers, zo makkelijk waren ze weer met de minderjarigheid, geen enkele vraag of opmerking over gekregen.
Het boarden zou om 18.10 beginnen en om 18.40 gate close. Dat ging niet lukken bleek al snel. Het boarden begon pas om half 7 en ging op stoelrij. Het was wederom chaotisch.  Altijd mensen wiens rij nog niet aan de beurt is en willen boarden. Alle trolleys werden gecheckt op maximale grote. Mijn digitale boardingpass crashte terwijl ik in de rij stond. Het vliegtuig zat propvol en er waren te weinig bagage compartimenten. En zo werden zachte tassen en rugzakken overal uit getrokken en elders in kleine gaatjes gepropt .. je kunt je voorstellen hoe dat allemaal ging na de landing … wederom chaos …
Kortom, de terugreis was allerminst ontspannen maar we kwamen zonder gedoe door de Nederlandse douane en tolden rond 23u ons bed in. Moe en afgeserveerd maar vooral erg happy en vol indrukken.
TERUGKIJKEND
We hebben al deze dagen echt super weer gehad: 18 graden en zon. Niet te heet, niet te koud, gewoon perfect. Ik vind Londen geweldig en wil zeker nog vaker terug.  Er is nog zoveel te zien en te ontdekken. Govent Garden, diverse warenhuizen, Camden Market en nog zoveel andere dingen en wijken. Het was ontzettend leuk met Solène zo samen en ik vind het een compliment dat ze dit met mij wilde doen :-).
Enige nadeel is alleen dat de andere twee ook zoiets willen als ze 15 zijn. Heel naar natuurlijk ! Dus over 5 jaar ga ik zoals het er nu naar uit ziet, wederom naar Londen maar ook naar Barcelona. Mogen jullie raden wie waar heen wilt :-).
De afgelopen dagen was er natuurlijk ook gewoon weer werk en school. Ik had me toch een beetje verkeken qua fysiek en heb een paar slechte dagen achter de rug met veel pijn en ontzettend moe. Ook niet gek eigenlijk na 3 intensieve lange dagen en ruim 65000 stappen te hebben gezet. Aan de andere kant, 2 jaar terug had ik zo’n weekend in zijn geheel überhaupt niet volgehouden :-).
Het is het allemaal waard geweest ! Soms moet je zulke dingen doen en de terugslag gewoon op de koop toe nemen. De mentale energie en de herinneringen die je er voor terug krijgt, onbetaalbaar !
Advertenties

3 reacties op ‘London !

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s