Toggle Data #WOMP

jeudiWe hebben het er maar druk mee, met die gerootte S4, zowel qua dingen en apps uitproberen als er over bloggen :-). Nog zo’n grapje van google in Lollipop is dat de optie is afgesloten dat 3rd-apps de mobiele data-verbinding kunnen uit- of inschakelen. 

Een van die apps die dat tot en met KitKat feilloos doet is APNDroid, dat ik jarenlang met veel plezier heb gebruikt met name als ik in het buitenland was. Met 1 knop schakel je je mobiele data-verkeer uit (en ook weer in). Echt uit, dus niet zoals Android dat doet waarbij apps als sluipverkeer op de achtergrond alsnog data verbruiken. APNDroid is anders doordat de app de APN-settings van je mobiele dataverbinding tijdelijk veranderd waardoor er simpelweg een data-verbinding  werd gepoogd op te zetten die vastliep op onbruikbare APN-instellingen. Zodra je de mobiele data-toegang weer inschakelde werden de juiste APN-instellingen terug gezet. Kortom bij APNDroid was uit ook echt uit en dat vond ik bijzonder prettig in het buitenland ter voorkoming van hoge rekeningen.

Daarnaast werken profielenapps dus ook niet meer op dit gebied in Lollipop. Mijn telefoon fungeert als wekker en medicijnalarm en staat ’s nachts dan ook aan. Alleen wifi en data-verkeer is niet nodig natuurlijk, dus stel ik via een profielapp in dat ’s avonds op een bepaald tijdstip mijn wifi en data-verkeer werden uitgeschakeld.  Scheelt onnodige notificaties in de nacht maar vooral batterijduur.

Enniewees, aangezien dat niet meer kon, was dat voor mij nog een reden om te gaan rooten want eenmaal geroot zijn die mogelijkheden er wel! Jammer genoeg heeft de ontwikkelaar van APNDroid sinds augustus 2013 geen update meer gedaan en loopt dus achter de Lollipop-en rootfeiten aan. Een ander sprong in het gat en ontwikkelde de app Toggle Data 5.0 via XDA Developers.

De app is ontzettend simpel en werkt eigenlijk hetzelfde als APNDroid. Met een widget op je homescreen schakel je heel eenvoudig alle mobiele dataverkeer volledig uit en weer aan.

Daarnaast heeft de ontwikkelaar een plugin toegevoegd waardoor de app samenwerkt met Tasker en daardoor geïntegreerd kan worden in profielen en uitvoerende taken. De mogelijkheden worden daarmee eindeloos. Ik heb dus nu via Tasker een profiel lopen dat ’s avonds om 23u via de Toggle Data app de mobiele data automatisch wordt uitgeschakeld tezamen met Wifi en ‘ s morgens om 7u gaan beiden automatisch weer aan. Love that !

Meer over Toggle Data 5.0 kun je vinden op XDA in dit topic. De app is gratis te downloaden als apk via de link in het topic op XDA maar let op: je toestel moet wel geroot zijn anders werkt de app niet. Je kunt hem ook via google play vinden tegen een vergoeding waarmee je de ontwikkelaar ondersteunt.

Binnenkort volgt een blogpost over Tasker, de app die ik hierboven al even noemde, ik ben er enorm enthousiast over maar de app is ook zo uitgebreid en uitdagend dat ik nu nog volop bezig ben de app te ontdekken.

Advertenties

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s