Lollipop – Melding toegang #WOMP

extraOke, de notificaties hebben we dan getackeld nu onze S4 geroot is. Op naar het volgende issue, dat gelukkig eenvoudig op te lossen is. Maak je gebruik van apps die je notificaties regelen en daarvan ‘notifications access’ vereisen, dan zul je gemerkt hebben dat sinds Lollipop deze toestemming na elke reboot opnieuw moet worden ingesteld. Om voor mij onduidelijke redenen houdt Lollipop die settings niet vast maar er is een oplossing voor !Notifications Access ofwel Melding Toegang, vind je onder instellingen / tabblad Mijn Apparaat / Geluiden en Meldingen / Melding Toegang. Veel apps die deze toegang vereisen zullen via de app zelf je naar deze lokatie loodsen. De apps die je deze toegang verleent kunnen meldingen dan lezen en laten zien. Dat kunnen apps zijn zoals Dynamic Notifications of Lightflow maar ook bij het gebruik van Wearables maak je gebruik van deze instelling. Bijvoorbeeld de Gear Fit die zonder deze toestemming geen notificaties zal weergeven. Behoorlijk irritant als je dat na elke reboot of in geval van de Gear Fit elke dag handmatig moet instellen.

Als je toestel geroot is, is dit eenvoudig te verhelpen. Boosdoener is namelijk GlanceViewMK die je op dezelfde plek zal aantreffen.  Als je deze boosdoener uitschakelt, werkt de rest weer zoals het moet. GlanceView is de mogelijkheid waarbij je je handpalm bij de sensor kan houden en zo snel, een glimp van de onderliggende info kan zien.  Ik gebruik deze functionaliteit niet en aangezien het dus mijn andere gewenste functionaliteit wel verstoord, is de keus snel gemaakt. Dit kan er af !

  • zorg voor een geroot toestel
  • installeer Titanium Backup Pro (de betaalde versie dus, in de gratis versie is de benodigde optie niet beschikbaar)
  • Open Titanium en ga naar het 2e tabblad BackUp/Herstel
  • Zoek naar GlanceViewMK en klik dit aan
  • Kies vervolgens Bevriezen
  • Reboot je telefoon en ga naar Geluiden en Meldingen/Melding toegang. Je zult nu zien dat GlanceViewMK weg is en de vinkjes bij je andere app(s) er gewoon nog staan. De apps met toestemming zullen nu na elke reboot of update gewoon blijven werken en je mist geen notificatie meer.

Met bovengenoemde handeling bevries je de app GlanceViewMK, je verwijderd hem dus niet. Of dat laatste zonder gevaar kan, durf ik niet te zeggen. Maar het is voor de oplossing van dit probleem ook niet relevant. Glanceview dient uitgeschakeld te zijn om de notification access van de andere apps vast te kunnen houden en dat is hiermee gebeurd. Ik heb geen andere oplossing(en) online gevonden voor dit probleem. Titanium is volgens mij ook de enige app die dit kan bewerkstelligen.

Titanium Backup is trouwens een app met enorme mogelijkheden en zijn aanschafprijsje meer dan waard. In een volgend blog meer daarover :).

Advertenties

Een reactie op “Lollipop – Melding toegang #WOMP

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s