Sportgear

lundiLeuk dat sporten van jou Faabs, maar wat gebruik je nou eigenlijk allemaal ? Ik laat het je zien in deze blogpost, je hebt niet veel nodig om thuis of buitenshuis lekker bezig te zijn !

Zoals je hebt gelezen sport ik deels thuis en deels buitenhuis. In de winter of bij slecht weer doe ik thuis workouts die ik vind op youtube en buitenshuis loop ik veel. Regelmatig in mijn eentje met een stevig tempo, maar net zo gezellig en wat minder tempo als de jongere bewoners dans La Maison mee gaan. Ik begon met een paar goedkope schoenen, een joggingbroek en een oud shirt maar inmiddels heb ik een heuse maar bescheiden sportuitrusting verzameld.

Natuurlijk moet je je lekker kunnen bewegen in de kleding die je aantrekt. Daarnaast is het prettig als het transpiratie goed absorpeert zonder dat je kleding nat, koud en plakkerig voelt. Toen ik merkte dat ik echt structureel sportte zocht ik fijne maar ook betaabare sportkleding. Ik draag over het algemeen een sporttop, een sportbh en een strakke sportbroek. De top en bh komen van de Primark, dat is echt een aanrader voor goedkope maar goede sportkleding. Op dit moment hebben ze veel items dus ga zeker eens kijken.

Een sportbh vind ik zeker aan te raden als aanschaf, het geeft toch een ander soort steun en zit comfortabeler dan mijn dagelijkse bh bij het sporten.  En ook met een grotere cup kun je tegenwoordig goed terecht. Ik met mijn 85d ben prima geslaagd bij de Primark !

Ik heb diverse sportbroeken tot net over de knie, dat vind ik zelf lekker zitten. Mijn favoriet is van Nike maar ook bij de Primark en Scapino heb ik goede en betaalbare sportbroeken/leggings gevonden. Buiten deze knie-broek heb ik voor de wandeltochten in de winter een dikke joggingbroek van de Scapino en voor de wat frissere dagen in voorjaar/zomer/herfst een dunne wat wijdere sportbroek tot op de enkels gekocht bij de Primark voor rond de 10e.

Voor de frisse tot koude dagen heb ik twee verschillende hardloopjacks gekocht van speciaal ademend maar ook absorberend materiaal. Ook dit wordt dus niet koud en plakkerig. De mijne heb ik gescoord bij de Decathlon in de the sale. Mocht je naar Frankrijk gaan dan is een bezoekje aan de Decathlon zeker een aanrader, wij halen er allerlei spullen voor sport en outdoor vandaan dat je in NL niet vind in de sportzaken. Ook voor kinderen !  Helaas zit er in NL alleen een fysieke Decathlon in Amsterdam, al kun je wel bij de onlineshop terecht.

Mijn eerste schoenen waren gewoon simpele en goedkope sportschoenen van de Scapino en dat voldeed prima voor binnen. Daarnaast had ik echte wandelschoenen voor buiten (Decathlon gekocht afgelopen zomer in Frankrijk). Echter nu ik steeds meer op tempo ging lopen en bijna tegen hardlopen aan zat, waren de wandelschoenen wat minder geschikt geworden wat dat betreft. Recent heb ik dan ook geïnvesteerd in een paar goede sportschoenen. Het zijn de Nike Air Max Thea in zwart. Ze lopen geweldig, mijn benen en voeten voelen veel minder zwaar na afloop van mijn trips en bovenal is de rugpijn na afoop verdwenen. En ik heb al een paar keer stukken hard gelopen op mijn Nikes wat ook prima ging. De prijs is wel stevig helaas, je kunt rond de e120 aftikken ! Maar zoals gezegd, beginnen met een paar goedkopere schoenen om uit te vinden hoe jouw sport gaat zijn en wat jij nodig hebt is helemaal niet verkeerd.

Mijn workouts thuis doe ik op mijn paarse yoga-matje. Dat is prettiger op de koude en gladde vloer van mijn kamer en dempt ook het geluid richting de woonkamer beneden :). Het yoga-matje heb ik bij de Action vandaan voor ongeveer e 4,00 al hebben ze dit vooral in de maanden januari/februari  in het assortiment (waarschijnlijk inspelend op de vele goede voornemens :)). Ik heb hem al een tijd en gebruik hem intensief maar hij blijft gewoon goed dus waarom in de sportzaak 20e tot 30e betalen ?

De grijs/oranje kettlebell is 8 kilo en de groene foamroller van Gaiam heb ik gekocht via Wehkamp. Ik gebruik ze één tot twee keer per week bij deze workout. De foamroller lijkt een lachertje maar was nog behoorlijk lastig om onder de knie te krijgen.

Tot slot de mobiele gear ! Als ik geen zakken tot mijn beschikking heb, stop ik mijn mobiel en huissleutel in de speciale band die ik om mijn arm doe. Je kunt zo’n band bij veel telefoonwinkels, sportwinkels en warenhuizen vinden. De oortjes zijn helemaal geweldig ! Ze zitten om je oorschelp heen waardoor ze tijdens het (hard)lopen niet uit je oor vallen. Deze komen van de Action vandaan en doen het supergoed en zijn degelijk. De aanschafprijs kan dan ook nooit veel zijn geweest :).

Mijn mobiel is een Samsung S4 maar het gaat natuurlijk meer om de sport-apps die er op staan !  Ik gebruik MyFitnessPall voor het registeren/scannen van mijn dagelijkse voeding en natuurlijk staat de app van Jawbone UP24  er op. Daarnaast gebruik ik Runkeeper voor het registreren van mijn sportactiviteiten, wat mij betreft een van de weinige apps die een juiste inschatting maken van de verbrande calorieën. Met de GPS aan op mijn mobiel scant hij automatisch de gelopen route, de gemiddelde tijd per kilometer, de afstand en totale duur. Onderweg geeft hij ook de tussenstanden door. Runkeeper synct automatisch naar mijn UP24 dus de extra verbrande calorieën worden keurig in mijn dagelijkse activiteiten verwerkt. Voor de workouts thuis gebruik ik de Runtastic interval-timer waarin ik voor diverse workouts de sets/herhalingen in heb gezet. Een druk op de knop en de workout begint !

Bovenstaande spullen heb ik gedurende de tijd aangeschaft / geïntegreerd afhankelijk van mijn behoefte en wensen. Ik zou zeker willen adviseren om niet als een malle spullen aan te gaan schaffen, begin gewoon klein en goedkoop bij winkels zoals de Action of zoek in de sale. Gaandeweg ontdek je wel wat jij prettig vind, mist of echt nodig hebt en wat je een goede investering vind. Heb geduld en geniet ondertussen van de groei en ontwikkeling die je mee maakt !

Advertenties

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s