Re-organiseren & Ikea

lundiOoit (zo’n jaar of 8,9 geleden pas) maakte ik me elke dag op in de badkamer en stond alles wat ik had, inclusief gezichtsverzorging op 1 plankje in het spiegelkastje #goeieouwetijd.  Sindsdien is er veel veranderd :). De make-up verhuisde naar mijn slaapkamer en kasten werden meermalen gereorganiseerd om mijn groeiende stash ruimte te bieden. Het opmaken deed ik dan ook maar in mijn kamer, dan konden de overige bewoners dans La Maison tenminste de badkamer gebruiken. En zo zat ik elke ochtend op het randje van mijn bed te balanceren mijn verzorging en make-up aan te brengen. Allerminst handig want ik zat ook met mijn rug naar het licht.

De volgende stap lijkt dan ook logisch: een make-up tafel. Maar hoe moeilijk is het om iets te vinden dat en passends is (zowel qua stijl als maatvoering), en mooi is en nog enigszins betaalbaar is. Ik heb lang gezocht en gekeken en kwam uiteindelijk terecht bij de Ikea. Daar zag ik een mooie smalle laptoptafel van ijzer met een glasplaat. Nu hoef ik er niet op te laptoppen maar het was wel een knap alternatief voor een make-up tafel.  Hij oogde niet te massief en qua materiaal en kleur prima passend bij mijn smeedijzeren bed.

En dus begon ik vrijdag met het re-organiseren van de diverse kasten en toog ik vrijdagavond met Solène naar Ikea Haarlem. We laadden het tafeltje, een krukje en nog wat kleine meuk (ik bedoel, we zijn er nu toch 🙂 ) in de auto.

Vrijdagavond en vandaag zijn veel kasten uitgemest, opnieuw ingedeeld en ingeruimd. Sommige kasten werden verhuist naar andere kamers. Maar na een flink aantal uurtjes buffelen en schoonmaken (hatsjiee) was alles klaar en stond de make-up tafel keurig tegen mijn bed.

Op de tafel heb ik eigenlijk alleen mijn spiegel en daglichtlampen staan. Daarnaast nog een glazen bakje met mijn mooiste lipsticks en paar persoonlijke accesoires en dat is het wel.

Alle make-up en overige fijne dingetjes zitten in de ladenkast.

In deze la zit voornamelijk mijn make-upstash. Ik heb alles gelijk uitgezocht maar uiteindelijk weinig weggegooid. Eigenlijk gebruik ik alles wat ik heb zeer regelmatig.

De tweede la bevat mijn badproducten alsmede bodylotions en andere lekkere lijfsmeersels. Tevens heb ik er mijn kwasten en twee bakjes met oogpotloden/mascara/lippotloden staan. En rechtsvoor is mijn every-day mandje met dagverzorging en dagelijks make-upspullen. Het mandje pak ik er dan gewoon uit en zet hem op de tafel.

De tafel is de laptoptafel Vittsjö en kost € 29.95, Het krukje is van de Ingolf serie en kost € 29.95. De spiegel en lampen heb ik al een tijdje en zijn van de accesoires-afdeling van Ikea. Qua fitting heb ik er daglichtlampen in gedaan zodat ik goed licht heb. De ladenkast is uit de Hopen-serie van Ikea in de kleur kersenbruin maar deze is al lang uit het assortiment.

Ik ben er erg blij mee. Eindelijk comfortabel mijn make-up doen of mijn nagels lakken. En af en toe laptoppen of de administratie er aan doen kan ook nog. Multi-functioneel, daar hou ik wel van !

Advertenties

2 reacties op ‘Re-organiseren & Ikea

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s