Droogshampoo *Batiste vs Aussie*

lundiDroogshampoo ! Voor mij de ontdekking van 2014. Ik ben het eigenlijk gaan gebruiken om het wassen van mijn haar van elke dag (zo slecht..) naar 2 hooguit 3x per week te krijgen (veel beter..). Dat lukte en toen ontdekte ik dat het mijn slappe fijne haar ook nog eens flink volume kon geven.  Ik geef toe: ik ben droogshampoo-verslaafd en de paniek slaat toe als mijn laatste bus bijna leeg is en er is geen backup dans la Maison  #te erg.  Mijn favoriet is toch wel de Batiste XXL Volume maar op een gegeven moment las ik zoveel goede verhalen over de nieuwe droogshampoo van Aussie dat ik benieuwd was. Zeker toen ik continue met lege schappen werd geconfronteerd. Wouww dat moet echt een wereldproduct zijn ! Uiteindelijk vond ik hem via de webshop van het kruidvat en belandde Aussie Miracle Dry Shampoo per post in mijn huis.

Batiste XXL Volume is verkrijgbaar bij de bekende drogisterij-winkels, kruidvat online maar ook bijvoorbeeld bij Bol.com. De verkrijgbaarheid is dus wat makkelijker. Een bus Batiste kost e 5.99. Het werkt verder heel simpel: je schud goed, sprayt van een afstandje over je wat vettere haar of daar waar je wat volume wilt. Laat het even voor een paar minuten (en hoop dat er niemand binnenkomt 😉 want je bent even een grijze dakduif) en borstel het dan goed door. Hierdoor verdwijnt de grijze waas. Tot slot nog even met je handen bij de haarwortels even flink bewegen en je hebt instant volume.

Aussie Droogshampoo is dus wat lastiger te vinden en de prijs viel me best tegen eigenlijk e 6,99 voor een even grote bus als Batiste. Het grote voordeel van Aussie is zonder meer de geur en het feit dat hij geen grijze waas geeft. Het volume dat hij geeft is ook top. Echter het grote nadeel voor mij: hij maakt mijn haar juist vetter en viezer ! Ik moet de volgende dag al mijn haar wassen omdat het in vettige slierten langs mijn gezicht valt waar een nieuwe dosis droogshampoo niet tegen op kan. En dat is toch niet de bedoeling van een droogshampoo. Tweede nadeel: op dag 2 verga ik van de jeuk en na een aantal malen gebruikt te hebben had ik een geïrriteerde hoofdhuid inclusief schilfertjes.

Ik heb nog gevarieerd met de hoeveelheid droogshampoo, het aanbrengen van wat verder af maar nee, mijn haar wordt sneller vies hiervan. Dus nee, Aussie is het niet voor mij. Ik hou het bij de vertrouwde Batiste ondanks de grijze waas die het in eerste instantie geeft en waar je dus qua uitkammen op moet letten. Batiste heeft overigens wel een droogshampoo voor bruin haar zonder waas, maar die heeft niet het volume-effect als deze.  Dus als die 2 nou eens in 1 bus gestopt konden worden, dan ben ik helemaal blij !

Advertenties

8 reacties op ‘Droogshampoo *Batiste vs Aussie*

  1. Misschien moet ik die Batiste dan toch nog maar eens proberen. Zeker nu met m’n lange haar zou ik het ook liever wat minder wassen – ik doe dat nu om de dag en dat is eigenlijk nog te veel. En het is zo’n gedoe 😉 Mijn ervaringen met droogshampoos tot nu toe waren gelijk aan die van jou met de Aussie. Jeuk en vet haar als resultaat. Daar doen we het nou precies net NIET voor 😉 Hup, die Batiste staat op m’n boodschappenlijst! Je hoort ervan.

    Liked by 1 persoon

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s