Whatsapp via web

extraEen extra blogpost ! Na wekenlange geruchten en uitgelekte programmeercodes was deze week dan toch echt de aankondiging van WhatsApp via Web. Niet langer alleen via je smartphone appen maar ook via je laptop.

De werking is vrij simpel maar zorg eerst wel dat je de nieuwste versie van Whatsapp hebt geïnstalleerd op je mobiel.

  • Open op je laptop/computer de website web.whatsapp.com
  • Open Whatsapp op je mobiel
  • Klik op de menuknop en vind tussen de lijst met opties zoals nieuwe chat, nieuwe groep, nieuwe verzendlijst de optie: Whatsapp Web
  • Klik hierop en volg de instructie op je mobiel. Je zult gevraagd worden de QR code op de site van web.whatsapp.com te scannen
  • En voila, je Whatsapp gesprekken zijn te lezen, te volgen en te beantwoorden via je laptop. Vergeet niet de desktop-notificaties aan te zetten, dan mis je geen enkel nieuw bericht :).

Via WhatsApp Web kun je ook foto’s en video’s versturen die gelijktijdig worden gesynchroniseerd naar je telefoon. Dus ook bijvoorbeeld via je webcam op de laptop een foto of video maken en deze vervolgens versturen.

WhatsApp Web werkt ook op tablets. Ga hiervoor naar web.whatsapp.com en kies voor menu / desktop-versie op vragen. Vervolgens zal de webversie van WhatsApp verschijnen.

Zijn er dan geen beperkingen of aandachtspunten ? Jawel en ik noem ze hieronder:

  • WhatsApp Web werkt alleen in Chrome en niet in andere browsers
  • Je hebt altijd je smartphone nodig om WhatsApp Web aan de gang te krijgen dus thuis laten liggen of een lege batterij betekent geen WhatsApp Web
  • De WhatsApp Web optie wordt niet ondersteund voor de Iphone. Via Windows, BlackBerry en Android wel. Volgens WhatsApp ligt dit aan de restricties opgelegd door Apple.

Het is prettig dat WhatsApp nu ook op de laptop of computer te gebruiken is, al vind ik de manier waarop je het actief krijgt nog vrij omslachtig. Er zijn messenger-apps zoals Trillian die naadloos schakelen tussen desktop en mobiel zonder dat je eerst moet aanmelden, scannen etcetera. Dus daar ligt nog het nodige om te verbeteren. Neemt niet weg dat met deze zet Whatsapp aan een veelgehoorde en geuite wens tegemoet is gekomen.

En zoals Annemarie al schreef  (ja ze was eerder dan ik met dit nieuwigheidje 🙂 ) : wees voorbereid lieve vrienden en familie !

Advertenties

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s