L’Air de Rien *Miller Harris*

lundiEen van mijn meest geliefde niche-parfums is L’Air de Rien van Miller Harris. Vanaf het moment dat ik hem rook, was ik verkocht.  Het is een niet alledaagse comfortabele geur, niet gebonden aan een seizoen. Het is een geur die bij het moment past, en wat dat moment is, bepaal jij.

L’air de Rien werd speciaal gecreëerd door Lyn Harris voor de iconische zangeres en actrice Jane Birkin. Jane wilde met het parfum de nostalgische sfeer van stoffige bibliotheken en oude boeken oproepen en dat is naar mijn idee zeker gelukt zonder dat de geur saai en stoffig is, integendeel !  In deze geur is een mooie combinatie gebruikt van eikenmos, Tunesische neroli, labdanum, zoete musk, amber en vanille .

Het is een complexe geur en niet iedereen zal hem kunnen plaatsen. De opening is gelijk warm, krachtig en tikkeltje kruidig, het roept een gevoel van comfort en behagen op (inderdaad die nostalgische sfeer). Ondanks dat er geen dierlijke noten in de geur zijn verwerkt, ruikt hij wel een beetje muskig en daardoor wat dierlijk. Waarschijnlijk is dat de combinatie van oranjebloesem met de labdanum. Het maakt dat de geur je de gehele dag omhult.  Dat maakt ook dat het parfum niet saai of alledaags is, integendeel het zorgt voor een sensuele, wat uitdagende ondertoon. Niet voor niets dat velen L’Air de Rien omschrijven als “pure seks in de fles”.

L’Air de Rien is niet te vergelijken met elke andere geur uit mijn stash. Warm, krachtig en tegelijk eigenzinnig en sensueel zijn wat mij betreft de keywords van dit unieke parfum.  Een parfum dat nooit verveeld, dat je niet elke dag draagt maar als je hem draagt, kan dat zowel overdag als ’s avonds. En zal je ongetwijfeld de vraag krijgen welke bijzondere goddelijke geur je draagt.

L’Air de Rien kost € 95,00, een aanzienlijk bedrag maar mijn inziens elke euro dubbel en dwars waard. Tevens is het een niche-parfum en daarom zul je hem niet vinden bij de grote bekende parfumerie-zaken. Je zult moeten kijken bij kleine gespecialiseerde winkels zoals Celeste Parfums in Den Haag. Mocht je daar eens in de buurt zijn, dan is het zeker aan te bevelen om een bezoekje aan deze zaak te brengen en te ruiken aan L’Air de Rien en vele andere juweeltjes.

 

Advertenties

2 reacties op ‘L’Air de Rien *Miller Harris*

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s