Google returns ! #WOMP

Al jaren ben ik fan van Android. Na een Nokia op het symbian-systeem en een kort uitstapje naar een HTC Windows Phone, kwam ik uit op Android. Ideaal leek het me omdat ik al uitgebreid gebruik maakte van een gmail-account en de bijbehorende digitale kalender. En ik heb er geen seconde spijt van gehad. Heerlijk, gewoon op een nieuw toestel of na een eventuele herinstallatie inloggen met je gmail-account en hopla al je contacten, emails en agenda staan er weer in. En inmiddels al zoveel meer, ook je apps worden op zo’n moment automatisch vanuit de playstore weer teruggezet op je toestel.

Kortom fan van Android en gmail. Van de systemen dan want de apps van Gmail/Google die vond ik een stuk minder. Het zag er niet gelikt uit, het werkte niet makkelijk, functionaliteiten ontbraken die concurrerende apps wel hadden. Google leek qua apps een beetje achter de feiten aan te lopen en ik koos dus voor alternatieven die ruimschoots voor handen zijn. Tot een tijdje terug .. Google heeft zijn apps een flinke make-over gegeven en mennn wat zijn ze mooi, handig en gebruiksvriendelijk geworden. Dus … Google Returns op mijn mobiel !

Gmail app
Als eerste de Gmail-app. Deze heeft een nieuw fris uiterlijk gekregen, het is rustig en overzichtelijk zonder saai te zijn. Handige functionaliteiten zoals het archiveren van berichten met een enkele veegbeweging zijn toegevoegd. Ook is het makkelijk schakelen tussen verschillende mail-accounts. En de grootste nieuwigheid: eindelijk kun je ook andere email-accounts dan gmail toevoegen, inclusief Microsoft Exchange/POP3. Nu gebruik ik eigenlijk alleen nog gmail-accounts en hou ik mijn werkmail liever gescheiden van mijn prive-mail maar het kan dus wel.

Gmail agenda
Daar waar ik de gmail-app nog wel eens probeerde (tegen beter weten in..) , heb ik de gmail-agenda-app vanaf dag 1 consequent genegeerd. Het is dat het automatisch werd meegeleverd maar mennn wat zag het er waardeloos uit. Zeker als je zoals ik, van elke bewoner van La Maison de agenda geleverd krijgt, naast nog je eigen agenda en je werk-agenda. Nee ik kon er niet mee uit de voeten. Maar nu .. I love it !! Ook hier weer een clean design, overzichtelijk en rustig. Ik heb hem meestal in de ‘planning’-modus staan, dan krijg je alles in een lijst. De kleuren van de afspraken komen overeen met de betreffende agenda.  Je kunt makkelijk door de lijst scrollen en het toevoegen van een nieuwe afspraak gaat snel en simpel. Het handigste vind ik dat als je bij een afspraak een locatie opgeeft, deze ook wordt weergegeven in de agenda. En met 1 klik op die afspraak in je agenda opent je navigatiesysteem of google maps en wordt direct je route opgesteld. Rijden maar ! Kijk van zulke dingen kan ik nou genieten :-).

 

Advertenties

Leuk als je een reactie achterlaat !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s